Festligheter är lite av vår specialitet och därför tänkte vi idag gå igenom hur du kan arrangera en riktigt storslagen studentfest där hela släkten är involverad och alla nära och kära kan fira nästa steg i en ung människas liv.

Att ta studenten ska vara lustfyllt och spännande. Det ska också, som med alla festligheter, göras med personlig finess tycker vi! Designa & beställ studentmössor från Galio där du kan göra dina egna inskriptioner för att göra den unga vuxnas studentmössa till en fin släktklenod! Det är ju bra att komma ihåg att studentmössan kan man spara och ha med sig resten av livet. Det här är vårt största och viktigaste tips, för det finns inget som är så fint och speciellt som en egen, unik studentmössa.

Planera studenten för olika scenarion

Att springa ut som student år 2020 var definitivt speciellt. Även att ”springa in” i universiteten, nästa steg i riktningen att bli vuxen och självständig – har blivit speciellt. I Uppsala har man satsat mycket på att coronasäkra mottagninen av de nya, kunskapstörstande nykomlingarna. Hur ska du egentligen som förälder tänka kring studenten 2021 – kommer den bli annorlunda eller med restriktioner? Det är det tyvärr ingen som vet. Därför är ett bra tips att ständigt bevaka vad som sägs, och planera för att ni kanske inte kan bli alltför många och att det ska gå bra att hålla avstånd till varandra.

Många löste studenten 2020 genom att skjuta upp firandet till hösten istället. Men på sina håll har även dessa festligheter ställts in. Och många menar att det blir för trångt och att det är svårt att sia om hur det blir till våren, när nästa generation ska springa ut.

Så hur ska du göra? Tänk såhär:

  • Planera i god tid i förväg
  • Läs nyheterna regelbundet
  • Skolorna brukar också gå ut med regelbunden information
  • Anpassa dig efter eventuella restriktioner och gör det så magiskt det bara går ändå!

Med rätt dukning, mat och dryck kommer du kunna hedra din unga vuxna in i en ny fas i livet. Misströsta inte utan anpassa er istället till den rådande situationen. Ni är ju inte ensamma!