Perser är ett folkslag som har lagt grunden för både matlagningskonst, estetisk och poesi. Men detta urgamla folkslag var även tidiga med bastun och grenar inom hygien. Rosenvatten destillerade man innan vår tideräkning för att dofta gott. Inred ditt badrum i persisk stil och låna influenser för att få ny inspiration till din inredning hemma i Sverige!

När du ska inreda ditt badrum och utföra en renovering kan vi rekommendera http://aquabygg.se/ som har en väldigt bred repertoar och kan förse både privatpersoner, BRF:er och företag med renovering inom badrum och kök. Till dem kan du vända dig med din idé och se till att de utför det på ett grundligt och välgjort sätt – något som är väldigt viktigt för att ett badrum ska hålla sig fräsch och fint länge.

Badrummet i orientalisk stil

Så varför inte inspireras av orientalisk inredning? Det första man kommer och tänka på är förstås persiska mattor när det kommer till att inreda med inspiration från Iran. Men föreställ dig ett persiskinspirerat badrum med vackra kakelornament på väggarna, dofter som tar dig till orienten och färger som för tankarna till detta enastående land med dess färgsprakande, vulkaniska kultur.

Orientalisk inredning har länge varit ett mode i de skandinaviska hemmen. Doften av saffran, rosenvatten och en persisk matta kan nog göra vilken inredningsintresserad som helst extra nyfiken på ett hem! Här finns ett ljuvligt reportage från ett hem som låter öst möta väst på ett harmoniserande sätt i sin inredning, vi rekommenderar att du tar dig en titt och inspireras. På inredningsmässa i trendkänsliga Helsingfors kan man också konstatera att det orientaliska har en självklar plats i alla inredares hjärtan.