En bilsemester kan vara rena drömmen. Men den kan även sluta i katastrof om du inte planerat resan. Gör alla förberedelser i god tid och packa rätt.

Bil som kör genom en vattenpöl, ska symbolisera säkra kvalitetsdäck för en säker bilsemesterFör att en bilsemester ska bli lyckad är det viktigt att planera. Förutom att bestämma vilka platser som du ska besöka behöver du även fixa och förbereda bilen inför den långa resan. För att du ska kunna köra säkert är det otroligt viktigt att ha bra däck på bilen. Du kan hitta rätt däck för sommaren online. Där kan du hitta sommardäck från olika märken. Det är väldigt enkelt att beställa däck på nätet och det bästa av allt är att du kan få nya däck till ett riktigt bra pris. Tänk på att beställa däcken i god tid före bilsemestern i Europa.

Kör säkert med rätt sommardäck

Mellan 16 april och 30 september ska sommardäcken sitta på bilen. Mönsterdjupet på sommardäcken ska vara minst 1,6 millimeter men helst ha ett djup på 3 millimeter för att ge bra friktion när vägbanan är fuktig. Sommardäck är framtagna för att fungera optimalt under sommarens väglag och väderförhållanden. Om du inte vet vilka sommardäck som du ska välja kan du alltid rådfråga proffs.

Förbered bilen noga

Innan avresan är det viktigt att du kontrollerar att bilen klarar av den långa resan. Ett tips är att låta en verkstad göra en grundlig koll av bilen. När själva bilen är i gott skick och avresedatumet närmar sig är det dags att packa bilen med rätt saker. Exempelvis är det betydelsefullt att ha varningstriangel, några verktyg och fälgkors i bilen. Tänk på att kolla vad bilförsäkringen täcker om det mot förmodan skulle hända något. Hur du packar bilen spelar också stor roll. Om du packar bilen fel kan det vara rena dödsfällan om det vill sig illa. Att ha lösa föremål som flyger runt vid en inbromsning kan orsaka stora skador. Några andra tips inför bilsemestern är att inte jäkta utan att ha gott om tid och att ha koll på vilka regler som gäller i de olika länderna som du ska besöka.