Äntligen börjar sommaren återigen att närma sig. Vattenaktiviteter är något som många tycker om att roa sig med under sommaren. Det finns mycket roligt du kan göra på vattnet. Men kom ihåg att alltid ta säkerheten på största allvar. En sommar som spenderas vid vattnet behöver inte betyda åka båt. Det finns mycket annat roligt att göra både på en sjö och vid havet. Något som har blivit väldigt populärt de senaste åren är att paddla SUP. Med en cool sup board kan du ge dig ut på vattnet egentligen utan några förkunskaper.

SUP – en aktivitet gör hela familjen

Att paddla SUP, Stand Up Paddle Board, är en aktivitet som hela familjen kan ägna sig åt. Eller ja, kanske inte de allra minsta barnen. Med en lite större SUP kan en vuxen även ta med sig ett barn på brädan och paddla iväg på äventyr. Kom dock ihåg flytvästen, något även simkunniga får använda. En SUP används vanligtvis på lugnare vatten och inte på vågor som en vanlig surfbräda. Då står upp eller sitter på knä och tar dig fram med hjälp av en paddel. Det krävs en viss del balans, men med en större bräda klarar de allra flesta av att paddla.

Svalkande aktiviteter vid vattnet

Meteorologerna förutspår en riktigt varm sommar det här året. Många kommer därför troligtvis att vilja svalka sig vid vattnet. De allra flesta tycker om att vara vid vattnet. Kom ihåg att alltid ha uppsikt över barn. Förutom att ta ett helt vanligt bad finns det mycket annat roligt att göra. För de familjer som är lite mer äventyrliga kan ett besök på ett vattenland vara en riktigt rolig semester. På de flesta svenska vattenland finns aktiviteter både för stora och små. Annat roligt ni kan göra vid vattnet är att åka vattenskidor, wakeboard eller gummiring. Då krävs det förstå att ni också har tillgång till en båt som ni kan köra. Tidigare har många åkt vattenskoter på sommaren. Men från och med förra året är det krav på licens för att få köra vattenskoter. Att ta licens för det kan så klart också vara en bra aktivitet att ägna dig med under sommaren.