När du reser till muslimska länder finns det vissa kulturella skillnader att hålla koll på. Du bör följa klädnormerna och om du är en kvinna kan du hedra och respektera sederna genom att bära en abaya. Abaya är dessutom ett moderiktigt plagg med praktiska fördelar.

Om du har planer på att resa till ett muslimskt land är det en bra idé att packa med dig en abaya från HijabFactory. HijabFactory är inte vilken återförsäljare som helst, utan är en av Sveriges största återförsäljare av kvinnokläder för muslimer. Att bära en abaya när du är i ett muslimskt land visar att du hedrar islam och respekterar sederna. I själva verket förväntar sig människorna i muslimska länder att kvinnor följer vissa klädnormer. Den goda nyheten är att abaya är ett moderiktigt plagg som passar utmärkt med andra plagg du bär.

Även om inte alla muslimska länder har exakt samma kultur finns det vissa kulturdrag som de flesta muslimska länder delar. Förutom att bära abaya finns det ett antal andra seder som är bra att veta för att undvika onödiga missförstånd. Två viktiga seder som presenteras härnäst är hur du hälsar på människor och vad du får göra i en moské.

Var alltid noga med att skaka hand

I muslimska länder är handskakningar en viktig del av kulturen. De flesta skakar hand vid varje träff och avsked, oavsett det är i hemmet bland familjemedlemmar eller på en konferens med okända personer. Vidare är det viktigt att skaka hand oavsett hur många gånger du träffar samma person, att du träffar samma person 10 gånger om dagen har ingen betydelse.

Ät och drick inte i en moské

När du reser till muslimska länder bör du tänka på att inte äta eller dricka i moskéer. Det går dock bra att ta med sig godis vid speciella tillfällen och högtider som Ramadan. Anledningen till att muslimer inte äter eller dricker i moskéer är att det kan bli smutsigt och moskén är en helig plats. Det är mycket viktigt att se till att du inte skräpar ner och städa upp efter dig.