Efter en längre tid av restriktioner när det gäller resor är det nu återigen möjligt att packa resväskan för att bege sig på äventyr. Resefantastens smartphone är en självklar ägodel som följer med på resan. Med dagens nya modeller som iPhone 13 Pro tar du de bästa korten, navigerar du dig fram på okända platser och kan enkelt kommunicera med omgivningen.

Frågan är dock; vilka mobiltillbehör är absolut nödvändiga att ha med på resan? Utbudet är stort och bland alla produkter finns det några tillbehör som sticker ut.

Skydda mobilen på resan

Det kanske primära när det gäller mobilanvändning och resande är att skydda din smartphone på rätt sätt. Även om dagens smartphones är avancerat framtagna är de ytterst ömtåliga och en skärm spricker lätt vid minsta olycka. Därför är det viktigt att använda ett anpassat iPhone 13 Pro fodral till din mobil som skyddar den mot ”yttre” påverkan. Idag är utbudet stort när det gäller mobilfodral och tipset är att satsa på ett robust fodral med smarta förvaringsfickor. Då kan du enkelt bära med lite kontanter tillsammans med mobilen när du är ute på upptäcktsfärd.

Ett skyddsglas som placeras utanpå glasskärmen på din iPhone (eller Android för den delen) är ett optimalt skydd mot sprickor och repor. Du kan ofta köpa ett pack som består av ett par stycken skydd, vilket är smart att ta med i packningen. Skulle mobilen få en liten repa skadas den inte värre tack vare skyddet än att du enkelt och ekonomiskt kan laga skärmen när du är tillbaka från din resa.

Hörlurar och teknik

Långa flygningar eller smått uttråkande bussresor är ett vanligt inslag för den som är på resande fot. Din smartphone är i de här fallen din bäste vän när det gäller underhållning och bjuder bland annat på musik, film och spel. För att du smidigt ska få ut så mycket som möjligt av mobilen behöver du inte bara en modern enhet utan också funktionella hörlurar.

Den senaste generationens ”air pods” (trådlösa hörlurar till iPhone) är inte bara bekväma i öronen utan numer även brusdämpande, vilket förbättrar ljudupplevelsen.

Glöm avslutningsvis inte bort vikten av att ha rätt batteritillbehör under resan. Det finns många olika inställningsknep som hjälper dig att optimera batteritiden under användning!