Att skämma bort en persisk brud är svårt. Förväntningarna är skyhöga och bara det bästa duger. Allt från förlovningsring till bröllopsfesten måste vara perfekta. Här hjälper vi dig med tips för en underbar sofreh aghd! 

Ska ni göra det fullt ut persiskt och verkligen vill slå ett slag för de persiska traditionerna ska ni även bjuda in till Namzadi, den mer officiella och utpräglade förlovningsfesten. Är det här eller på något annat sätt du vill skänka en ring till förlovningen för din brud? Välj en förlovningsring som verkligen visar för din blivande brud att hon betyder allt. Hela hennes sida av släkten kommer nämligen granska ringen för att säkerställa att du skämmer bort henne precis som hon förtjänar!

Inspireras av andra bröllop

Det persiska bröllopet har verkligen fått en egen status i världens magasin. Alla vill fota persiska bröllop eftersom de allt som oftast präglas av stor generositet, storslagen fest, gott tilltugg och underbara traditioner! Här tänkte vi gå lite närmre in på vad som dukas upp på det persiska bröllopet. Om du inte vill arrangera allting själv kan det vara en bra idé att hyra in sig på en restaurang eller en lokal som just specialiserar sig på persiska bröllop som Rami och Agnes.

  • Örter som khashkhash, raziyane men också svart té
  • Desserter som baklava, toot, naan-e berenji
  • De två ljusstakarna som symboliserar ljus och eld
  • Det heliga brödet

Vill du få lite mer matinspiration kan vi tipsa om den här artikeln som verkligen ger massor av inspiration. Det är knappt att man kan välja vad man vill ha och hur man vill ha sitt eget bord uppdukat.

Här kan du få lite inspiration från ett storslaget bröllop i den zoroastrianistiska traditionen! Att bära haute cuture är kanske inte vad bruden på ditt bröllop har råd med, även om vi misstänker att det är precis så luxuöst som din persiska drottning drömmer om att få gifta sig. Läs den här Vogue-artikeln och förundras över all lyx och glamour som omsluter bruden.

Låt bruden njuta av sin underbara förlovningsring på mah-e asal, den persiska smekmånaden!