Nu när hösten är här på allvar vill vi gärna tända ljus och omge oss med lite varmare färger. Den persiska stilen är perfekt för den som vill göra det riktigt mysigt och ombonat hemma.

Inred ditt hem med kuddar, mattor, mönster, varma färger och lyktor i persisk stil. Eller varför inte med en intressant mix av persisk och skandinavisk stil? En modern och stilren inredning tillsammans med orientaliska influenser ger snygga stilblandningar.

mattorMattor och textilier

Inred gärna med spännande tyger med orientaliska mönster. Häng upp gardiner, byt ut kuddarna i soffan och lägg på en ny duk på köksbordet. Butiker som Rosahuset har massor av gardiner för den som vill botanisera bland vackra textilier.

En stor persisk matta som kontrast till ett skandinaviskt trägolv är riktigt vackert, och gör vilket rum som helst mysigt. Förutom att dessa mattor är väldigt vackra är de kända för sin höga kvalitet och hantverk. Även om du väljer flera olika persiska mattor i varierande färger och mönster ger det en röd tråd och binder ihop inredningen i ditt hem.

Levande ljus och lyktor

Glöm inte att lägga till riktigt mycket levande ljus och lyktor i orientalisk stil. Det ger inredningen en harmonisk och mysig känsla. I en artikel i tidningen Leva och Bo tipsar även journalisten Katarina Forsberg om att:

Olika ljusstakar och fat gjorda av metaller som tenn, järn och mässing bidrar till ett rustikt intryck

Mixa och matcha färger och mönster

Var inte rädd för att gå loss och försöka hitta den där perfekta blandningen av rätt färger och orientaliska mönster. Förutom tyger och inredningsdetaljer kan du även jobba med orientaliskt kakel i köket eller i badrummet.